Ски ваканция

  • 0

Ски ваканция

Category : Uncategorized

Незабравима ски ваканция в приключенски зимен лагер за децата от занималня „Лукчо“по време на междусрочната ваканция се проведе в курортното селище Паничище от 4 до 8 февруари 2017 година. И макар лагерът да е с акцент ски, имахме много сноубордисти. Лагерниците бяха настанени в хотел „Бор“*** в топли и уютни стаи. Храната беше фантастична – топла и прясно приготвена, специално за нас. Учениците бяха разделени на три групи – начинаещи, среден клас и напреднали. Имахме целодневни занимания на пистата с лицензиран ски учител. Децата от групата на начинаещите усвоиха първите стъпки в карането на ски – изкачване, спускане, спиране, рало. Най-хубавото беше, че на учебната писта има безплатна лента, където децата могат да се спускат цял ден, колкото пъти пожелаят.Най-големите приключения бяха на голямата писта, дълга 3,8 км., където пързалянето бе незабравимо преживяване. Групата от напреднали скиори и среден клас се качваха на лифта и заедно със ски учителя се спускаха по голямата писта на 7-те рилски езера, откъдето се разкриват спиращи дъха гледки. Нашата гордост безспорно бяха сноубордистите. Това е група, съставена само от момичета, които са изключително смели и упорити. Те покориха многократно билото и голямата писта, усъвършенстваха стила си и не спираха да демонстрират качества и умения. Най-забавно беше с най-малките. Имахме дечица на 6 и 7 годинки. Каква храброст проявиха те! Смело спускане, завои, надпревара, пускане по двойки в синхрон и най-веселото спускане с влакче, което накрая дерайлира и всички вагони паднаха накуп един върху друг.

По традиция зимният лагер бе открит с балонена фиеста – децата се заклеха като природознайковци да пазят природата чиста, защото тя е нашият общ дом и пуснаха своето послание към туристите в Рила планина с балони, пълни с хелий в небето на Рила. Над 50 разноцветни балоните полетяха в небето на величествената Рила. Атрактивната фиеста изпълни децата с позитивни емоции. В програмата на лагера имахме още: посещение на Информационния посетителски център в планината, който е първият в България. Там децата се запознаха със забележителностите на Рила, нейните легенди, горската флора и фауна, имаха занимателни дейности с интерактивни образователни игри за животни и растения. Вечерите изпълвахме с игри и забавления и дискотека с караоке. Оказа се, че сред нас има много певци. Незабравим спомен у децата остави пижаменото парти, в което всички, облечени по пижами се веселяха в организираните от нашите аниматори забавни състезателни игри. Партито приключи с традиционния бой с възглавници, на който пада много смях.

Времето мина неусетно и дойде последният ден, в който имахме изпит. Всяко дете показа не само, че може да кара ски, но и в каква степен. Надпреварата беше оспорвана, защото има награди. От трите групи бяха отличени по една двойка деца – носители на златен и сребърен медал в съответната категория, а всички останали получиха специален скиорски медал. Обичана и чакана ваканция, зимен лагер, изпълнен с приключения и забавления! Ски и сноуборд, емоции и изпитания, радост, победи и вълнения! До нови срещи, приятели!

Ски ваканция в Паничище за децата от занималня Лучко!


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ние обичаме децата!

Вълшебно лято

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
error: Съдържанието е защитено!!!