На лагерa в Гургулят

  • 0

На лагерa в Гургулят

Category : Uncategorized

Част от децата  на лятната езикова занималня отидоха заедно с Вили и Кати на традиционно организираните през ваканцията лагери . Последната смяна за летния сезон на 2015г. бе от 23 до 29 август в хотел „Алексиевата къща”*** с. Гургулят, недалеч от София. Всички деца, участващи в лагера имаха по 2 часа на ден занимания по разговорен английски език, приключенски дейности, клубни занимания, забавления и всяка вечер дискотека.  Още през първия ден организирахме състезателни отборни игри на открито, в които много се забавляваме. Качихме се на вишката, която се намира на невисок хълм на отстояние около един километър от хотела. Това е любимото място на децата, не само, защото има wiFi,  но и защото има прекрасна гледка. Като на длан Вискяр планина изсипва прелестите си пред нас – причудливи скални образувания, долини и възвишения, безкрайни ниви с огромно бали сено. Двойка орли се реят високо в небето точно над Орлов камък. Опитахме се да ги заснемем, но те изглеждат като малки сиви точици. На това място организираме игра за запознанства.

През следващите дни ходихме на плаж в с. Гълъбовци, където се намира базата на ВЛВ Спорт с отлично поддържан спортен комплекс и плувен басейн. Там играхме футбол, плажен волейбол, плувахме и много се забавлявахме с отборните игри на открито – скачане с чували и въженца, преодоляване на препятствия, ходене с кокили, носене на чиния с пръчка, пренасяне на гумени яйца с пластмасови пръчици и т.н.

Над село Гургулят се намира Пантеон „Майка България”, до който организирахме нощен поход. Децато се подреждат в индианска нишка и с фенерче в ръка потеглят за пантеона. По инициатива на местната управа, пантеонът вечер е осветен отвътре. Той има уникална форма – представлява пресечена пирамида. Построен е от червен стоманобетон (от такъв материал са само още два паметника в света – Триумфалната арка в Париж и Мавзолея на Ленин в Москва).  Издигнат е на висок хълм над селото, за да увековечи славата на българските войници, загинали в сръбско-българската война през 1885г. В него има невероятна акустика, затова децата там пеят песнички, които записват на клипчета с мобилните си телефони. Накрая се разделяме на отбори и пускаме на светещи фенери. Гледката е прекрасна – фенерите излизат през върха на пирамидата и се отправят като малки светещи звездички към небето.

През следващите дни посетихме местността Пеклюка, бивака на ловно-рибарската дружинка и организирахме велопоход до събора в Гълъбовци, където се включихме в конкурса за рисунка върху асфалт, в кроса и във витото хоро на мегдана.


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ние обичаме децата!

Вълшебно лято

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
error: Съдържанието е защитено!!!