Анимация

Aнимация в занималня Лукчо

В занималня Лукчо детската анимация е съвременна форма на проявление на интерактивния педагогически процес. Тя обогатява неговото съдържание, придава му нови качества и полезност. Така той се превръща в един забавен процес, в празник, който децата очакват с нетърпение. Ефектът от въвеждането на анимация в учебните заведения може да се постигне само с помощта на квалифициран и обучен персонал, адекватен образователен ресурс и мотивирани деца.

Въведената в занималня Лукчо анимация и нейните основни цели:

Постигане на образователен ефект чрез прилагането на тематични анимационни програми. Драматизацията на сюжети от съвремието под формата на мини-спектакли  с участието на децата прави възможно  получаването на знания за обкръжаващия ги свят. Запознаването им с националния бит и традиции, символи и празници ангажират  детския ум  по атрактивен начин. Така детето получава онова знание, което е важно и полезно за него.

Постигане на възпитателен ефект. Включвайки се в анимационните програми, децата формират своята култура на поведение,  начини на общуване, обноски, променят отношението си един към друг. Анимацията постига своя възпитателен ефект чрез програми, реализирани по забавен и атрактивен начин, който изгражда у тях чувство за отговорност, уважение към себе си и околните.

        Постигне на здравно-хигиенен ефект чрез прилагането на анимационни програми, в които се дава превес на спортните занимания. Организирането на спортни игри с активни движения със състезателен характер пробужда у децата техния физически потенциал, активизира и изразходва енергийния им ресурс. Състезанието стимулира децата да участват в него, да се борят за наградата, да искат да са победители, да преодоляват препятствия и да се стараят да постигнат първенството сами, формира у тях екипен дух.

        Емоционален и творчески ефект. Анимацията може да влияе позитивно върху мисленето и поведението на децата чрез силното емоционално въздействие на положителния пример на главния герой (аниматор); би могла да измести вниманието на децата от вредното влияние на улицата и да доведе до намаляване на агресията сред тях, да предопредели духовното израстване и формиране на нравствени добродетели.

Акцентът на детската анимация е поставен върху ИГРАТА като основно средство, чрез което  аниматорите постигат целите на анимацията. И в този смисъл детската анимация бележи един по-висш етап в развитието на учебно-възпитателния процес.

Анимация в занималня Лукчо

Автор: katty_bell


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ние обичаме децата!

Вълшебно лято

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
error: Съдържанието е защитено!!!