Компютри

Компютри: „IT Академия за умници“ в занималня „Лукчо“

Компютри

Все повече родители се оплакват, че децата им стоят прекалено дълго пред компютъра. Малко от нас се замислят, че всъщност ние, възрастните, накарахме децата да стоят повече в къщи и по-малко навън, заради опасностите, които крие улицата. Компютърните игри свързаха децата с технологиите. От ранна детска възраст ги приемат за даденост. Затова в сравнение с родителите си, те по-лесно приемат и учат новостите. Децата играят прекалено много на компютърни игри, без да подозират, че компютъра може да бъде и средство за придобиване на знания през свободното време. Компютърът като основна образователна технология се използва във всички модерни училища, школи и университети навсякъде по света. Компютърната грамотност подготвя децата за включване в съвременния високотехнологичен свят. В хода на естественото си развитие, всяко дете в доучилища възраст трябва да натрупа впечатления как функционира естествения свят. Тръгването на училище е знаков момент за запознаване с технологиите. Ролята на родители и педагози е да насочат този процес в правилна посока. И колкото по-рано това се случи, толкова по-рано учениците ще бъдат мотивирани да се впуснат в света на IT технологиите, на които принадлежи бъдещето. Така подрастващите сами ще спрат да пилеят времето си, превръщайки любимото си занимание в полезна и смислена дейност.

 IT академия за умници

В основата на един съвременен интерактивноориентиран образователен модел стои методът „Уча и играя”. На него е базирано и обучението по компютри в занималнята, където децата се учат да пишат писма, да правят презентации, да създават клипове, в които те са главните герои, да комбинират цветове и изображения, да ползват речници и видеоуроци, да правят проучвания и да намират информация. В курса по компютри на нашата „IT академия за умници” ще разкрием вълшебството за работа с компютъра и връзката с необятния свят на знанието. Обучението се провежда в компютърен кабинет, в малки групи, с индивидуално място за всяко дете. Идеята е децата да развиват способности, творческо мислене, умения за работа в екип, да учат и разсъждават систематично. Поради факта, че ползваните програми са на английски език, в процеса на обучение децата развиват афинитет към него. Умните деца използват компютъра за умни цели!  

Цели:

  • Събуждаме интереса на учениците от детска възраст към технологии и занимания от бъдещето;
  • Изместваме фокуса от непрекъснатото висене пред компютъра към удоволствието да твориш и мислиш;
  • Тренираме способностите на децата за концентрация, бързина на реакциите им и уменията за работа в екип;
  • Съдействаме за ранното професионално ориентиране на децата, стимулираме развитието на таланта им;
  • Следим за качеството на преподаване и постоянно подобряваме нивото на обучение;

Ползи:

  • Децата стават по-самостоятелни, амбициозни и сериозни;
  • Полезно осмисляне на свободното им време с умствени, логически и езикови занимания;
  • Умствено и интелектуално развитие, формиране на нови ценности, умение за работа в екип и отговорност, изграждане афинитет към чуждия език.

Детски лагер „IT Ваканция за умници“

За най-напредналите умници всяко лято организираме езикова „IT ваканция“. През лятото на 2017 г., умниците, желаещи да придобият допълнителни познания могат да се включат в едноседмично обучение, което ще се проведе в хотел „Аспен“***, Банско. Там те ще тренират говорните си умения по английски език по програмата  PR за деца и ще се запознаят с програмата WordPress.

Допълнителна информация за предстоящия лагер може да намерите тук.

IT Академия за умници


Ние обичаме децата!

Вълшебно лято

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
error: Съдържанието е защитено!!!