Ваканция през зимата по Коледа

  • 0

Ваканция през зимата по Коледа

Category : Uncategorized

Дълга беше тазгодишната ваканция през зимата по Коледа заради грипа и студеното време. И хубава!

Децата посрещнаха Новата година с ваканция по Коледа.

Имаше  достатъчно време да подготвят домашните, да научат уроците си, да попълват читателски дневници и да играят. Дните започваха със сутрешни бодрости. Времето беше меко и позволяваше игри на вън. Погрижихме се за обитателите в нашия двор – катеричката и гълъбите, които храним редовно. Следобедите организирахме занимания в Работилницата за сръчковци.

Най-важни за зимната ваканция по Коледа са приключенията. А те се случват в планината – там, където вместо грип има сняг и слънце. Затова грабнахме шейните и отидохме в курорта Паничище.  Ех, каква игра падна! Кой с шейна, кой с паничка или леген, кой със ски, кой с каквото има! Яко спускане на пистата! В нашия тим по-големите деца са сноубордисти. Научиха се да карат на миналогодишния зимен лагер.

Когато се уморим, отиваме в близката чайна. Там пием горещ планински чай с боров мед. Топлим се на кюмбето, което бумти и мирише на бор. Ако знаете колко е приятно… И понеже сме огладнели, сядаме около специално приготвена трапеза с вкусни сусамени питки и кюфтенца на скара.  Веднага щом се нахраним хукваме към пистата и започваме голямото спускане. Ваканция като в приказка! Тръгваме си към 16.00 ч., защото в планината  се стъмва рано, а ни чакат 10 км. със завои и върло спускане по планината до Сапарева Баня. От там е лесно – по магистралата до София. Коледната ваканция остана незабравима за децата от занималня Лукчо, защото бе изпълнена с много игри, забавления и чудесни зимни приключения. А най-хубавото бе, че децата през ваканцията бяха здрави, с румени бузки и много, много щастливи!

 


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ние обичаме децата!

Вълшебно лято

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
error: Съдържанието е защитено!!!