Пленер на открито

  • 0

Пленер на открито

Category : Uncategorized

Днес в анимационната програма на лятна езикова занималня Лукчо в Красна поляна, София организираме Пленер на открито:  „Веселата работилничка с четки

и боички“ с гост художничката Антоанета Тодорова

В училищния двор, под сянката на дърветата децата рисуваха с темперни боички върху керемиди, грамофонни плочи и дървени лъжици заедно с художничката. Тя им обясни основни похвати и техники в рисуването, показа им как се нанася основа върху различните материали и как се получават производни цветове от основните. Аниматорите помогнаха на децата да пробият дупки на керемидите и завързаха връвчици за закачване. Накрая направихме изложба и след като родителите се насладиха на красивите произведения, децата ги отнесоха в къщи.

Тематични занимания

Обикновено във „Веселата работилничка с четки и боички“ аниматорите организират и тематични занимания като: индиански ден, пиратски ден и ден на вещиците и магьосниците и др.  От картон или по-твърда хартия се изработват магьоснически бради, метли и други ,,вещенски“ предмети. Добре се приема от децата ,,сготвянето“ на магическа каша (зелен, син или пурпурен цвят) на специална церемония, при която децата изричат заклинания. В пиратския ден, например децата рисуват пиратски кърпи и правят черни превръзки за очи. От по-твърд картон се правят саби, мечове и пиратски ножове. Много забавни са игрите балонени усмивки или бръснене на балона. В първата игра децата си правят автопортрет върху балон, който после пукат, а във втората рисуват лица с коси и бради, върху, които слагат пяна за бръснене. Разделят се на отбори и започват да ги бръснат. Победител е този отбор, който обръсне най-много балони без да ги спука.

Материали

Провеждането на анимационната програма изисква наличието на определени материали. Аниматорите разчитат повече на въображението си и на умението си да импровизират. От най-простите неща като хартия, картон, бои,  старо платно, буркани, капачки, парчета плат, копчета и други могат да се измайсторят най-разнообразни и атрактивни предмети.

Награди

Наградите карат децата да участват в игрите. Могат да бъдат някои от подаръците, специално определени за награди (а не за раздаване на всеки) или нещо различно, например- детски коктейл, плодове, дребни сладки, сладолед. Освен това раздаваме и дипломи, на които  е написано в коя игра и с колко точки е победило детето. Добре е всяко дете да получи поне една диплома, затова, че е участвало в детска анимационна програма. Децата изключително много се радват на наградите.

Автор: Снежина Будурова

 

 


Ние обичаме децата!

Вълшебно лято

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
error: Съдържанието е защитено!!!