Здрави, силни и непобедими в занималня Лукчо, София

UchaКак децата в частна езикова занималня „Лукчо“

                               растат здрави, силни и непобедими? !

                       Здрави, силни и непобедими е важен приоритет в програмата на занималня „Лукчо“. Няма дете, което да не обича шоколад, чипс или газирана напитка, но едва ли само то е виновно за тяхната прекомерна употреба. За да растат децата здрави, силни и непобедими, ние, възрастните трябва да положим грижи, да съумеем да активираме у тях лична заинтересованост към собственото здраве, да формираме съответната здравна култура и позитивно отношение към себе си. Личният пример на роднините и учителите е показателен и лесен модел за подражание. Родителската подкрепа е сериозен фактор във възпитанието на детето и изграждането на неговата трайна здравословна култура. Здравният работник, включен в нашия екип,  чрез комплекс от здравни беседи, разкази и филмчета, има за цел да промени мисленето на децата до степен на осъзнатост, на вяра и положително отношение към здравето, храната, движението и спорта. Медицинското лице извършва ежемесечно профилактичен преглед на здравословното състояние на всяко дете и два пъти в седмицата провежда лечебна физкултура със всяка група, така че за по-малко от една учебна година гръбначните изкривявания изчезват.

   Честите хранения с малки количества, здравословна и полезна храна забързват метаболизма на децата и предотвратяват натрупването на масни депа, водещи не само до дебелеене, но и до обезформяне на тялото още в ранната детска възраст. С гордост можем да кажем, че нямаме следобедни хранения с поръчани по телефона пържени и тестени изделия на известни вериги за бързо хранене. Запознаването с витамините и тяхното значение за човешкото тяло и неговия растеж, карат децата сами да се обръщат към зеленчуковите сандвичи с черен или пълнозърнест хляб. Безалкохолните напитки, чипса и зрънчовците в занималнята са забранени, контролираме поемането на необходимото количество вода за деня.

Отношението на децата към физическата активност и спорта се конструира в оптимален за всяка възраст план чрез включване в ежедневни спортно-развлекателни игри и занимания. Освен традиционните, организираме отборни игри на открито: стрелба с лък, игра с топка и плоча, теглене на въже и скачане с въженца и с чувал; игри с балансиращи пособия – кокили, таралеж, чиния, балансираща отсечка; футбол, волейбол и народна топка; тенис на маса, федербал. Отборните игри формират екипния дух на децата, правят ги силни и непобедими.

Автор: Katty_Bell


error: Съдържанието е защитено!!!