Учебна занималня

Ucha

      От СЕПТЕМВРИ до ЮНИ за деца от 6 до 13 години

Транспорт: Учебна занималня „Лукчо“ предлага вземане и водене на децата от/до училище – до/от занималнята с транспорт. Във всеки бус децата се придружават от учител, който слиза с всяко дете до мястото на оставянето му в училище, както и обратно – слиза да вземе всяко дете от училището му. Цената се договаря във всеки конкретен случай в зависимост от отстоянието на училището от занималнята. Бусовете са с ергономични седалки и са оборудвани с колани. В синия бус е инсталирана първата в България електронна система за проверка на коланите.

Работно време: от 8.00 до 18.30 ч.

Хранене: Осигурен е обяд в ресторант 3*** /на две минути от нашата база/ с топла и прясно приготвена храна, която включва обедно меню с първо, второ и трето.

Занималнята е езикова и предоставя на децата целогодишно допълнително обучение по чужди езици и български език.

Учебна занималня за деца от първи до седми клас

Акценти в програмата „УЧА“ на учебна занималня Лукчо:

– Подготовка на уроците за следващия ден;

– Написване и проверка на домашните работи;

– Индивидуална работа по проблемен за децата учебен материал;

-Допълнителна работа по основните предмети за външно оценяване;

– Преговор и затвърждаване на взетия материал в училище;

– Диктовки по БЕЛ, безплатно провеждане на езикови тестове и пробни изпити с децата от четвърти и седми клас;

– Оказване на помощ при самоподготовката на учениците по английски, немски и руски език;

– Креативно четене и писане;

– Работа в малки групи;

-Обратна връзка с родителите.

Безплатни занимания:

*курс по  български език и литература- един път седмично, 60 минути.

*Работилница за сръчковци;

*Спорт.

За обучението по английски език на всички деца се осигуряват материали за работа в занималнята по програмата ,,Welcome”на издателство Express Publishing и “Get Ready” на издателство Oxford. 

В курса по БЕЛ се работи по програмата за външно оценяване в две възрастови групи (I-IV клас и V-VII клас). Набляга се на диктовки, правописни норми, граматически норми, лексикални норми, стил и видове стилове, фонетика, морфология и синтаксис.

Учебна занималня за деца със СОП

  • обучение в група до 5 деца;
  • индивидуален подход към всяко дете;
  • включени всички допълнителни, безплатни занимания.

Модерните образователни технологии в полза на знанието чрез безплатен достъп до:

– Най-големият образователен сайт Уча.се – за многократно учене, повтаряне, затвърждаване на знанията и упражнения. Когато детето не е разбрало урока в час или е отсъствало от училище,  в занималня „Лукчо“ им се предоставя лаптоп със слушалки, за да наваксат пропуснатото с видеоуроци на разбираем и достъпен език по всеки предмет от училищната програма.

-Електронно училище ,,Булпрогрес“, включено в списъка на иновативните училища на МОН. Чрез лични пароли децата имат достъп до електронна платформа Moodle, където могат да влизат по всяко време, от всяка точка на страната и чужбина и да решават тестове по БЕЛ и английски език или пробни тестове за външно оценяване и да получават незабавно оценките си. По този начин децата преосмислят значението на любимата си играчка – телефон или таблет, приемат ги не само като средство за игра, но и като път към знанието.

-офис 365. Децата получават програмен ресурс за самостоятелна работа в занималнята и у дома; организираме интерактивни занимания във връзка с техните хоби интереси във виртуалната класна стая на заниммалнята.

Акценти в програмата „ИГРАЯ“  на учебна занималня Лукчо:

– Образователни /езикови и музикални / игри, в които се използват материали и учебни помагала, чрез които децата учат по-лесно чуждия език докато играят;

– Комуникативно-речеви тренинги;

– Занимания на открито /при хубаво време/ в здравословна и природосъобразна среда;

– Спортни и съзтезателни игри на открито – ходене с кокили, скачане с чували, гумени яйца, водни балони, дартс, рингове; лечебна физкултура, ролери, игри с топка, на пясъка; релакс – люлки, хамак, палатка;

– Забавни игри за сръчност, прецизност, точност и за преодоляване на препятствия; изпитания за смелчаци – въжен тролей, паяжина и въжена стълба в двора на занималнята;

– Научни стационарни игри на закрито за стимулиране умственото развитие на децата и тяхната финансова грамотност;

– Занимания в „Работилница за сръчковци“ – игри с креативни комплекти за сглобяване, оцветяване, декорация и декупаж; приложни изкуства, арт, драм занимания и народни танци – всеки петък;

– Клубни занимания с компютри.

**Плуване (по желание, срещу допълнително заплащане) – всеки четвъртък от 17,30 до 18,30 ч. децата се отвеждат организирано в плувния басейн на ПГ“Хенри Форд“ 

През ваканциите

предлагаме занималня „Education&Adventure“

учебно-тематични занимания + забавления + спорт 

Целодневни тематични интерактивни занимания, игри и приключения в уютна и просторна база с голям двор. Осигурен е топъл обяд, специално приготвен за нашите деца, който включва първо, второ и трето – кетъринг.

График на работните дни в занималня „Лукчо“

през ваканциите на учебната  година

1-ви  ноември,   есенна ваканция

23, 27  и 30-ти декември,   2 и 3 януари, коледна ваканция

през януари и февруари, грипна ваканция

3-11 април, пролетна ваканция

16, 18  и 19 май, неучебни дни за матури и ВО

Лагери

За децата, които обичат приключенията, през зимната, пролетната и лятната ваканция предлагаме Приключенски езикови и тематични лагери ALS на планина и море.

Допълнителна информация за предстоящия лагер може да намерите тук.

Предстоящо:  Тематично съботно/неделно парти всеки месец!

От 10.00 до 13.00 ч.  с включен обяд

Учебна занималня Лукчо продължава да работи през лятото като Лятна езикова занималня. Децата, посещаващи учебна занималня Лукчо ползват преференции в таксите на организираните детски партита, лятната занималня и приключенските езикови и тематични лагери!

Учебна занималня Лукчо от септември до юни за деца от 6 до 13 години.


Ние обичаме децата!

Вълшебно лято

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
error: Съдържанието е защитено!!!