Зелени училища

Зелени училища

Мили деца, нашият анимационен тим ALS съвместно с лицензирани туроператори, организират специално за вас и училищата, в които учите „Зелени училища за планински приключенци“ по програмата „Ваканция с цел“ на Bulprogress schools. Зелените училища са остров на щастливите деца, защото там не само се забавлявате, но  придобивате нови знания и умения по теми, свързани с опазване на околната среда и грижа за горските обитатели; извършвате любопитни проучвателни дейности за защитени и застрашени от изчезване растения и животни, включени в Червената книга на България. За храбрите деца има екстремни занимания по планинарство, ориентиране и оцеляване, ,,изпитания за смелчаци“. Заедно построяваме приключенски бивак, приготвяме здравословна и вкусна храна. В еко лагерите се запознаваме с билките в района на нашето местопребиваване и научаваме за тяхното целебно действие, правим ековъзглавничка от благоуханни билки, строим къщички и хранилки за птици, посещаваме ферми за животни, учим се да приготвяме домашно кисело мляко, сирене и кашкавал.

Много столични училища включиха своите ученици в  съвместно реализиране на иновативния проект  „Експедиция Зелени детективи“  на Bulprogress schools RD 17-05/2017 г. на МОН ,,Да превърнем децата в природознайковци“. Инициативата на анимационен тим ALS успешно се превръща в национална кампания. През пролетната ваканция на 2018 година над сто деца от 43 ОУ „Христо Смирненски“ се включиха в проучвателни еко занимания в района на безотточното езеро Паничище и дадоха клетва, ще ще съхраняват природата, защото тя е нашият общ дом. Последвователи на идеите на зелените детективи станаха още 240 планински приключенци от 19 СУ,,Елин Пелин“ по време на априлските зелени училища, организирани паралелно в Банско и Пампорово.

 

Експедиция Зелени детективи е национална кауза за превръщане на децата в природознайковци. Всеки участник, включил се в кампанията по време на нашите лагери, получава книжка – Дневник на зеления детектив, която попълва и оцветява по време на проучвателните дейности и извършваните в планината наблюдения. Зелените детективи носят зелени тениски с логото ALS по време на престоя си в планината, събират природни и еко материали, с които участват в госките екозанимателници на експедицията. Те са винаги чисти, отговорни и дисциплинирани.

 

Мисия на експедиция „Зелени детективи“

  • изследователска дейност и проучване в района на еколагера;
  • знания по планинарство и екотуризъм;
  • опазване на биоразнобразието и грижа за горските обитатели;
  • любов към природата.

Девиз на Зелените детективи:

Да съхраняваме и пазим природата, защото тя е нашият общ дом!

Членовете на анимационен тим ALS са автори на първото в България Учебно помагало по ,,Туристическа анимация за деца“, чиито програми бяха успешно експериментирани в 7 столични детски градини, а в последствие се прилпожиха в Частна езикова занималня „Лукчо“ , в тематичните и езикови лагери,  и залени училища с марката ALS.

 

 


Ние обичаме децата!

Вълшебно лято

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
error: Съдържанието е защитено!!!