Детска обсерватория

Детска обсерватория Лукчо

Проектът ,,Challenge yourself in Children’s  Observatory Lukcho” е разработен от екип психолози, физици, изявени ученици и студенти по астрофизика, съмишленици на Иновативно електронно училище „Булпрогрес” съобразно  програмата ,,Ваканция с цел” на занималня Лукчо.

Той има задачата по любопитен и забавен начин да даде на децата знание за космоса, да ги въведе в процеса на себепознание и личностен растеж, да ги научи да се грижат сами за себе си, да ги възпита в любов и себеуважение, да ги провокира и предизвика да вярват в своята уникалност.

Проектът включва последователни сесии, всяка по един уикенд.

Всяка сесия включва  учебно-тренировъчна занимателница в две области на познанието: ,,Малкият аз и големият космос” и ,,Трите вързопчета на късмета”.

Сесиите се провеждат в собствена база – KIDS’ HOUSE LUKCHO. Обучението е съпроводено с разходки, творчески и практически занимания сред природата, облагородяване двора на базата – засаждане на  иглолистни растения, цветя и селскостопански култури; игри и забавления, а вечерите приключват около огъня на приятелството.

По време на престоя си децата разговарят на английски с тренерите си,  приготвят сами храната си и се грижат за хигиената в къщата.

ТЕМАТИЧНИ ОБЛАСТИ  В ПРОГРАМА

НА УЧЕБНО-ТРЕНИРОВЪЧНИТЕ ЗАНИМАТЕЛНИЦИ

,,Challenge yourself in Children’s  Observatory Lukcho

THE LITTLE ME AND THE INFINITE SPACE

Космически изследвания за начинаещи любителите на астрономията  

      1.Що е то Астрономия?

Да отворим вратите на детска обсерватория „Лукчо”. Пътешествие през звездната карта.

  1. Кой живее в небето?

 Да се запознаем със звездите през алт-азимутален телескоп. Да направим наземни и астрономически наблюдения – Луна, планети, двойни звезди, ярки звездни купове.

  1. Тайните на космоса. Енергия. Трансформация. Вибрации. Хора. Задачи за умници.

THE THREE BUNDLES OF LUCK

Научи се как да отвържеш сам вързопчета на късмета по пътя на себепознанието

      1.Вяра

Вярвай в себе си. Дай си сам крила. Задай си ускорение, с което да постигнеш успех. Пребори се с мързела. Научи се да се грижиш сам за себе си. Лягай с мечта и се събуждай с цел. Не се отказвай, не се предавай. Не слушай другите какво говорят за теб. Обърни гръб на лошотията и потърси доброто. Действай. Не чакай. Всичко зависи от теб!

      2.Знание

Стреми се към знание. Повярвай в силата на твоя ум. Овладей и контролирай тази сила. Научи се да мислиш позитивно, да визуализираш и да превръщаш мечтите си в цел. Превърни го в автоматизъм. Концентрирай се.Утвърждавай.

        3.Любов

Самовъзпитай гордост и любов у себе си. Потърси онова нещо, което ти доставя най-голямо удоволствие, когато го вършиш. Прави всичко с любов. Обичай себе си и се радвай. Благодари. Познавай корените си и се гордей с твоя произход. Помни, че щастието е въпрос на избор. Полети към него.    

*Програмата на учебно-тренировъчните занимателници е обект на авторски права на Иновативно Електронно Училище „Булпрогрес”

ВАЖНО ЗА ДЕЦАТА:

За участие в сесиите на  ,,Детска обсерватория ЛУКЧО” се приемат деца, които искат да предизвикат себе си като се отпуснат да разговарят свободно на английски и са готови да разкрият своите заложби и любознателност, докато учат и играят. Групите са до 12 деца.

Приемат се само деца, участвали в мероприятията на учебна и лятна езикова занималня ,,Лукчо

Kids’house lukcho се намира на 35 км. от София в посока Калотина, след град Сливница в китното село Гълъбовци, разположено в пазвата на Вискяр планина.

 Да носят:

-спално бельо (долен, горен чаршаф и калъфка);

-надписана бутилка с минерална вода 1,5 литра;

-вътрешни пантофи/чехли;

-тоалетни принадлежности.

Да са облечени спортно и да носят минимален багаж, събран в една раница.

Не се разрешава ползване на мобилни телефони. Децата  могат да разговарят с родителите си в часовете между 13.00-15.00ч. и 20.00-22.00ч.

Тръгването е в петък – 18,30ч.

Връщането е в неделя -17.00ч.

Тръгване и връщане от занималня „Лукчо”

Цена:120 лв.

Очаквайте следващата сесия ,,Пътуване към центъра на Земята“ .

*С попълването на формуляра ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ личните ми данни да бъдат използвани от администратора на лични данни  за следното: съставяне, съхраняване, обработване, издаване и всякакви други разрешени от закона дейности  във връзка с изброените документи: списък ,застраховка, сертификат/грамота и с цел изпълнение задълженията на администратора по регистрация на формуляра в съответствие с „Общ регламент за защита на личните данни (регламент (ЕС) 2016/679)“ (GDPR).  
Please select a valid form

Детска обсерватория Лукчо – Първите наблюдения на малките астрономи върху Луната, Венера и Плеядите


Ние обичаме децата!

Вълшебно лято

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
error: Съдържанието е защитено!!!